Markus Rosenberg. Foto: Bildbyrån

Malmö utslaget ur Champions League-kvalet

Uppdaterad
Publicerad

Det blev inget Vici mot Vidi.

Malmö fick bara 0–0 borta mot det ungerska laget och är utslaget ur Champions League-kvalet efter bortamål.

Det blir inget gruppspel i Champions League i höst för regerande mästarlaget Malmö. I den tredje kvalomgången till Europas finrum hade MFF 1–1 från hemmamatchen mot ungerska Vidi.

På Panchostadion kunde ungrarna spela på resultat eftersom mållöst skulle räcka för avancemang. Första halvlek var intensiv och mycket kamp på den svårspelade och risiga gräsmattan där Malmö försökte bryta ner ett djupt försvarande hemmalag.

– Vi försöker och jobbar på men vi får inte hål på dem, det är tråkigt, säger Oscar Lewicki.

Inga vassa chanser för något av lagen under den första fyrtiofemman. Men i den andra fungerade de himmelsblås uppspel bättre med fler långa bollar mot starka anfallarna Markus Rosenberg och Carlos Strandberg.

Och det var just så som Malmö skapade sin bästa möjlighet, långboll mot Rosenberg som skarvade vidare till anfallskollegan, som höll i bollen i straffområdet och passade bakåt till Christiansen som avlossade ett skott ur bra läge – men rakt på målvakten.

Efter dryga timmen kom sedan ett tungt domslut för Malmö, Johan Dahlin drog ner anfallaren Nego och domaren pekade på straffpunkten. Men Dahlin tog revansch på sig själv när han räddade 35-årige Danko Lazovics straff.

Ny energi för Malmö, men de lyckades inte förvalta den i form av ett mål. Mycket tid gick åt till att Vidi drog ut på varje sekund som de kunde. Rosenberg hade ett halvbra läge med pannan, men för löst och nicken räddad.

0–0, 1–1 totalt, och Malmö utslaget ur Champions League-kvalet men får nu spela i Europa League-playoff.

– Det är klart vi måste ladda om batterierna till, det är en jättemöjlighet. Men just nu är det bara sorg, säger Lewicki.

Vidi ställs nu mot AEK Aten i Champions League-playoff, grekerna slog ut Mikael Lustigs Celtic.

UEFA Champions League

MOL Vidi FC logo

MOL Vidi FC

0 - 0

Malmö FF logo

Malmö FF

Pancho Arena, Felcsút
Publik: 3432
Domare: Javier Estrada

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.