Linköping fick jubla sist. Foto: Bildbyrån

Vikarierade som anfallare – frälste Linköping

Ett självmål höll på att stoppa Linköpings segertåg i den 89:e minuten.

Då klev vikarierande anfallaren Jessica Samuelsson fram igen – och frälste hemmalaget.

I landslaget har hon varit back, men i ett skadedrabbat Linköping fick hon – eller snarare tog hon – chansen som anfallare.

Linköping som var klart bättre matchen igenom fick inte hål på Djurgården förrän i den 73:e minuten. Då stötte Samuelsson in 1–0 från vänsterkanten.

Ett självmål höll sedan på att ställa till det för hemmalaget. Djurgården slog en längre boll i djupled från egen planhalva. Arnth nickade mot eget mål – men missförstånd med målvakten Kajsa Andersson gjorde att det blev 1–1.

Men bara minuten senare klev Samuelsson fram igen. Linköping satsade full fart framåt – och Samuelsson satte segermålet på inlägg från vänsterkanten igen.

Därmed har Linköping inlett damallsvenskan med tre raka segrar.