Sådan far sådan son – Daniel Sundgren gjorde som pappa Gary och gjorde mål i Europa för AIK. Foto: Bildbyrån

Viktig kväll för svenska lagen i Europaspelet

Uppdaterad
Publicerad

Häcken måste hoppas på ett mirakel. Djurgården på ett bortamål och AIK på sin hemmaplansfavör.

I kväll väntar viktiga matcher i kvalet till Europa league.

Efter 0–4 mot tyska topplaget RB Leipzig på bortaplan måste alltså BK Häcken också slå till med en målfest ikväll. Seger med 4–0 krävs för att nå förlängning, gör Leipzig, som av allt att döma kommer att ställa upp med Emil Forsberg i laget, mål måste Häcken vinna med minst 6–1 för att gå vidare. Det krävs nästan ett mirakel.

Då ser det ljusare ut för AIK. Laget missade bland annat en straff i bortamötet med unga talangfulla danska laget Nordsjälland i förra veckan, men resultatet 0–1 är fullt möjligt att vända inför hemmapublik på Friends arena. Men minna att AIK hade fullt sjå att gå vidare från förra kvalomgången, då det krävdes förlängning, på Friends, mot Shamrock Rovers.

Europa League

Vinner AIK med 1–0 blir det förlängning (igen), gör danskarna ett mål måste AIK göra minst tre för att gå vidare.

Djurgården måste göra mål

Djurgården har en intressant uppgift i östra Ukraina mot Illitjevets Mariupol. Lagen spelade 1–1 på Tele 2 arena efter att Djurgårdens Alijou Badji kvitterat på övertid, i en match dör Djurgården var det bättre laget. Förutsättningarma är enkla: det lag som vinner matchen ikväll går vidare, blir det 0–0 åker Djurgården ur, blir det 2–2 går Djurgården vidare. 1–1 ger förlängning.

BK Häckens match startar 18:30, de andra två 19.00.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Europa League

Mer i ämnet