”Visar att vi är ett riktigt bra lag”

Efter underläge mot Norrköping vände Malmö FF matchen och kunde för femte gången på åtta säsonger fira en SM-titel.

Med en jublande folkmassa bakom sig spricker Markus Rosenberg upp i ett stort leende.

–Vi står upp bra. En lite mindre bra första halvlek, men vi är starka i andra och visar att vi är ett riktig bra lag, vänder den här matchen och vinner välförtjänt och tar hem guldet så här tidigt, säger Rosenberg till SVT Sport direkt efteråt.

Nielsens första mål

–Ja, det var på tiden! Jag har haft några chanser, sade Lasse Nielsen efter att ha gjort sitt första mål i årets allsvenska och gett laget ledningen med 2-1.

Och när trean kom då var du säker?

–Ja absolut. I andra halvlek står vi rätt. Andra halvlek var super och vi kom med mer effektivitet och kunde gjort fler mål, så det var fett, fortsatte Nielsen.

–Det är härligt att ha det avklarat redan, sade Nielsen om att bli svensk mästare med tre omgångar kvar.

”Bästa laget i Sverige”

Magnus Pehrsson, som tog sitt första SM-guld som tränare, var särskilt nöjd med andra halvlek efter matchen:

–Det var inte så övertygande i första halvlek, men det blev ju en fin andra halvlek, framför allt starten av den. Vi satte högsta fart och gjorde det vi är allra bäst på. När det går så fort då är vi det bästa laget i Sverige.

Och Anders Christiansens fina avslutningsmål kommenterade han så här:

–Det är fantastiskt. Jag hade faktiskt den bilden av att AC skulle göra mål idag på någon typ av skottläge och det är klart när han börjar driva boll, driva boll och tar sig in och man vet att han har den där höger foten som ibland sitter väldigt, väldigt bra, så...ja..det var förlösande. Och underbart för hans skull att få göra det där också.