Fernanda da Silva blev matchhjälte efter straffmål. Foto: Bildbyrån

Vittsjö löste tre poäng – efter straffmål

Växjö DFF hade möjligheten att ta säsongens första trepoängare i damallsvenskan borta mot Vittsjö GIK.

Men ingen seger den här gången heller.

Vittsjö vann efter ett sent straffmål av Fernanda da Silva.

Det började ganska chansfattigt och den första halvleken höll lågt tempo. Men det var Vittsjö som i mångt och mycket tog tag i kommandot när man välkomnade Växjö DFF till Vittsjö IP i den åttonde omgången av damallsvenskan.

De riktiga lägena kom däremot mot slutminuterna och det var Vittsjö som satte tryck. Och det skulle komma att löna sig.

För i den 85:e minuten fick Vittsjö en straff – den skulle Fernanda da Silva förvalta väl och den brasilianska anfallaren gjorde 1-0.

Målet. som blev matchens enda, räckte hela vägen och innebar att Växjö än en gång fick lämna en damallsvensk match tomhänta.

Se straffsituationen och målet i spelaren ovan.