Rosengård och Marta tappade poäng mot Vittsjö i Skånederbyt. Foto: Bildbyrån

Vittsjö tog skrällpoäng mot Rosengård

Uppdaterad
Publicerad

Lotta Schelin saknades i Skånederbyt mot Vittsjö idag – och Rosengård hade svårt att förvalta sina chanser och styra matchen. Men trots att fjolårets skyttedrottning Gaelle Enganamouit byttes in i andra halvlek, för sin första match den här säsongen, var det Vittsjö som stod för den stora prestationen den här söndagen. Skrällpoäng för mittenlaget mot regerande svenska mästaren. ”Det här resultatet är vi såklart inte alls nöjda med”, säger lagkapten Emma Berglund till SVT Sport.

Det var en trög och tempofattig inledning på den 16:e omgången i damallsvenskan. FC Rosengård besökte Hässleholm för Skånederbyt mot Vittsjö.

Lotta Schelin saknades i matchen efter att ha drabbats av en stukning i vaden på träningen, och Rosengård hade svårt att förvalta sina chanser.

Vittsjö skapade frustration för ledaren

Men det var hemmalaget som inledde starkast. Redan i den fjärde matchminuten en svag målvaktsinsats av Rosengårds Zecira Musovic och Vittsjö fick en bra möjlighet som däremot rensades bort. I situationen fick Zecira en smäll mot huvudet och hela Rosengårds bänk satte nog oron i halsen, då målvaktsproblemen avlöst varandra hos serieledaren.

Enganamouit tillbaka för Rosengård

Trots flera målchanser för gästerna tillika serieledaren, var det mest hemmalaget som kontrollerade matchbilden.

Även om Rosengård kom ut i den andra halvleken och satte större press på hemmamålet så var chanserna inte tillräckligt skarpa.

Men en välbehövlig förändring i Rosengårds lag var att fjolårets skytteligadrottning, Gaelle Enganamouit, byttes in istället för Alexandra Riley. Enganamouit som varit skadad gjorde sin premiärmatch mot Vittsjö och det skulle direkt bli farligt.

– Jag är glad att vara tillbaka i laget och hjälpa laget i den andra halvan av säsongen. Det känns bra i kroppen och jag jobbar hårt med min träning, säger Gaelle Enganamouit till SVT Sport.

Men i slutskedet av matchen satte hemmalaget in en extra växel och pressade Rosengård ytterligare. Flera hörnsituationer gav Vittsjö chansen att ta ledningen i matchen och hota om mer än bara en poäng i matchen.

Men matchen slutade 0-0 och Vittsjö fick med sig en skrällpoäng i Skånederbyt, mot serieledaren Rosengård.

– I dag var inte en bra match för oss, men vi jobbar på för att göra bättre i nästa, säger Enganamouit och menar att fansen måste fortsätta tro på laget.

– Vi jobbar för att göra fansen glada och nöjda, avslutar hon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.