Vittsjös Ebba Wieder tar paus från fotbollen. Foto: Bildbyrån.

Vittsjös Ebba Wieder tar paus från fotbollen

Uppdaterad
Publicerad

Ebba Wieder har valt att ta en paus från fotbollen på obestämd tid.

Det är på grund av psykisk ohälsa, skriver Vittsjö GIK på sin sajt.

– Då jag under flera års tid kämpat med min psykiska hälsa väljer jag nu att vara öppen och ta hjälp i detta, säger hon till klubbens hemsida.

Ebba Wieder gjorde 21 matcher för Vittsjö i damallsvenskan förra året. Men hon finns inte med när Vittsjö premiärspelar mot Piteå på söndag.

Klubben har meddelat på sin hemsida att Wieder tar en paus från fotbollen. Orsaken är psykisk ohälsa.

– Då jag under flera års tid kämpat med min psykiska hälsa väljer jag nu att vara öppen och ta hjälp i detta. För mig har det varit ett tufft beslut men har kommit till en punkt då jag måste ta en paus från fotbollen. Jag är tacksam för det fantastiska stöd jag får från laget och klubben, säger 22-åringen.

”Det krävs mod”

Tränarduon Thomas Mårtensson och Robert Bergström:

– Det krävs mod av Ebba att vara öppen och ärlig med hur hon mår och att sedan ta ett beslut som innebär att hon ska fokusera på sig själv och sitt tillfrisknande. Hela laget och klubben stöttar henne givetvis fullt ut i denna situation. Detta får ta den tid det tar. Viktigast är att vi värnar om hennes hälsa och då är fotbollen sekundär i dagsläget. Vi tycker också att det är viktigt att prata om psykisk ohälsa då det är mycket vanligare än vad man tror, säger de.

Hon har tidigare spelat för FC Rosengård. Hon har vunnit Svenska cupen tre gånger och damallsvenskan en gång. Hon har även gjort en mängd ungdomslandskamper för U17, U19 och U23.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.