Kajsa Lind, Vittsjö GIK, utanför sin andra arbetsplats Hässleholms sjukhus.

Vittsjöspelaren märker av coronakrisen dubbelt

Uppdaterad
Publicerad

23-åriga Kajsa Lind spelar till vardags i Vittsjö GIK i Allsvenskan. Samtidigt jobbar hon som undersköterska på Hässleholms sjukhus.

Vittsjöbacken jobbar i två miljöer där hon har närkontakt med andra människor, men varken arbetsgivaren på sjukhuset eller Vittsjö har några åsikter om det. Visst får hon frågor från laget om hur läget är på sjukhuset men båda arbetsplatserna har klara direktiv.

-Det är ju strikt både här och på fotbollen, har man minsta symptom om är man förkyld eller sånt så stannar man hemma, säger hon när SVT Sport träffar henne mellan ett arbets- och träningspass.

Lång försäsong

Med en osäker start av säsongen startar man om försäsongsträningen. Fast eftersom de är permitterade är den schemalagda träningen något neddragen och det träningsläger på Cypern som de skulle åkt på blev inställt. Istället blev det en veckas ledigt och nu när träningen går igång igen så är det vissa som har fått stanna hemma.

-Då har det varit lite ont i halsen, förkylt, men då får de hålla sig hemma. Då vill vi inte ha dem på träningen, säger Kajsa Lind.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.