Ola Toivonen avgjorde mot Frankrike i den 93:e minuten. Foto: TT Nyhetsbyrån

Toivonens galna mål frälste Sverige

Ola Toivonen.

Så heter kvällens stora matchhjälte när han från halva planen avgjorde i 93:e minuten till 2-1 i VM-kvalet mot Frankrike.

– Wow, säger han till SVT Sport.

Matchen var på väg att sluta 1-1 – då klev Ola Toivonen fram och avgjorde i 93:e minuten med ett långskott från halva plan när den franske utrusande målvakten Hugo Lloris slog bollen i famnen på honom vid mittplanen.

– När han får den träffen tänker jag väl att ”skjut, målet är öppet, du är för trött för att hålla i bollen”. Se till att träffa med bredsidan i en liten båge för det är inte värt att ta vristen för då kan det hända vad som helst, liksom. Men nej, den gick in. Wow, alltså, säger hjälten till SVT Sport.

VM-kval fotboll

Giroud med drömmål

Olivier Giroud stod för ett drömmål på volley när han gjorde 1-0 för Frankrike i 37:e minuten – men det var ändå Sverige som skulle ha sista ordet i första halvleken när Jimmy Durmaz curlade in kvitteringen fem minuter senare.

I en annars händelsefattig första halvlek blev det desto klarare målchanser i andra. Antoine Griezmann och Emil Forsberg stod båda för var sin vass frispark och Jakob Johansson var nära att kruta in ett ledningsmål från distans – men det var en annan som tog hjälterollen.

Sverige ny gruppetta

Istället var det Ola Toivonen som från halva planen avgjorde med sitt 2-1-mål. Svensken tog tillfället i akt och drog till – och sköt Sverige upp som ny gruppledare i VM-kvalet.