Piteås guldmakare Julia Karlernäs nära VM

Uppdaterad
Publicerad

Efter succéåret med Piteå kliver Julia Karlernäs in i VM-året med stor tillförsikt.

– Det känns jätteinspirerande och motiverande, säger guldlagets mittfältsmotor till SVT Sport.

Sverige sparkar igång VM-året med läger i Kapstaden och årets första landskamp spelas mot hemmanationen Sydafrika. Julia Karlernäs landslagsdebuterade ifjol. Och hon krönte säsongen med SM-guld och prisades dessutom som allsvenskans mest värdefulla spelare. En fantastisk säsong som betyder mycket för den fortsatta satsningen.

– Det ger självförtroende och känslan av att jag lyckats såklart. Men sen så kan man ju inte leva på gamla meriter utan nu måste man sikta på att utvecklas ännu mer och uppnå nya mål.

Damlandslaget i fotboll

Söker det internationella tempot

Och den hårt jobbande mittfältaren med offensiva spetskvaliteter och många matchavgörande mål för sitt klubblag tvekar inte på frågan om vad hon allra mest vill utveckla ytterligare. Inte minst med tanke på sommarens stora mästerskap.

– Det är det internationella tempot som jag behöver komma upp i känner jag och det får man hela tiden när man är på landslagsläger.

Vad betyder en sådan här start på VM-året i den här miljön?

– Det är jätteskönt att få vara här. Det är fantastisk miljö och härligt väder. Bra fotboll. Så det är en perfekt start.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Damlandslaget i fotboll

Mer i ämnet