Emiliano Sala skrev i helgen på ett nytt kontrakt för Premier league-klubben Cardiff city, han saknas sedan måndagskvällen då planet han färdades i förlorade kontakten över Engelska kanalen. Foto: TT / SVT

Misstänkta vrakdelar hittade från försvunna planet

Publicerad

Cardiffs nyförvärv Emiliano Sala var på väg till nya klubben.
Men planet han färdades i försvann spårlöst.
Nu uppger brittiska myndigheter att de hittat misstänkta vrakdelar.

Igår hyllades spelaren av över 2000 Cardiff-fans och var inkluderad i laguppställningen. Men sedan argentinaren försvann över Engelska kanalen har varken plan eller något annat hittats. Polisen hade också avbrutit letandet av planet. Fram tills nu.

Brittiska myndigheten Britain's Air Accidents Investigation Branch berättar att de funnit delar av säten som ska komma från planet, tack vare uppgifter från franska myndigheter.

”Kommer från saknade planet”

”En del av en säteskudde har hittats på en strand nära Surtainville (i norra Frankrike nära Guernsey och Jersey, reds anm). En andra kudde hittades i samma område samma dag. I en preliminär undersökning har vi slagit fast att det är troligt att kuddarna kommer från det saknade planet”, skriver man i ett uttalande.

28-årige Sala hade skrivit på för Cardiff för klubbrekordet 172 miljoner kronor och var på väg från förra klubben Nantes i Frankrike. Nu ska det påbörjas en undervattenssökning till helgen efter det saknade planet.

Myndigheterna hoppas nu att den frivilligsökning som pågår ska hjälpa dem i jakten på ett eventuellt vrak.

”Sluta inte leta”

– Jag vet att de är vid liv och att de mår bra och att de letar efter oss. Snälla, snälla, jag ber er, sluta inte leta. Jag vet att de lever, sade systern Romina gråtande tidigare vid en presskonferens.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer