Wegerup: ”Många säger att Gud kommer hem”

Uppdaterad
Publicerad

Zlatan Ibrahimovic är klar för en återkomst i AC Milan.

SVT:s utrikesreporter Jennifer Wegerup menar att det kommer bli galenskap när han kommer till klubben och ligan.

– Förväntningarna är uppskruvade och många säger att det är Gud eller Messias som kommer. Det kommer vara kaos på flygplatsen när han landar, säger Wegerup.

Zlatan vann skytteligan med 28 mål när han spelade i Milan 2011 men såldes senare till PSG.

SVT:s utrikesreporter Jennifer Wegerup har under 30 år jobbat i Italien med att bevaka nyheter, politik, kultur och sport. Hon har följt skriverierna i landet den senaste tiden.

– Det senaste jag minns från Zlatan i Milan är när han sa att han ville avsluta sin karriär i klubben. Kort därefter såldes han till PSG.

Kommer till ett krisande Milan

Klubben är i kris och ligger just nu elva i serie A, 21 poäng bakom serieledande Inter.

– Det finns inga likheter med det lag som Zlatan spelade i senast med Inzaghi, Nesta och Gattuso. Laget är oroligt, man förlorade nyligen med 5-0 mot Atalanta och många av de yngre spelare kunde ses efter förlusten vara ute på nattklubb och dricka champagne och röka cigarr.

Enligt Wegerup så kommer det vila ett stort ansvar på Zlatans axlar.

– Det kommer bli väldigt höga krav på Zlatan båda i spelet och ansvar runt omkring som läggs på hans skuldror. Även om han är en vinnartyp så har jag aldrig sett honom som den som får med sig ett helt lag och får folk på bra humör. Det kan säkert bli en del frustration.

”Var inte hans förstaval”

Enligt Jennifer Wegerup så finns det trovärdiga källor i Italien som menar att Milan inte var Zlatans förstaval att gå till under vintern.

– Har man följt det här spelet innifrån som jag har gjort genom kontakter och min italienska redaktion Gazzetta dello Sport så finns det mycket ganska trovärdiga uppgifter om att Zlatan ville avsluta sin karriär i Napoli och det var hans dröm att avsluta där som Maradonas arvtagare. Men efter tränarbyte i Napoli så gick det inte att få till någon affär, säger Jennifer Wegerup till SVT Sport.

– Klubben hade velat ha honom tidigare. Nu vet man inte vilken form han kommer vara i.

Enligt Wegerup finns det en risk för en jobbig vårsäsong för Zlatan och hans Milan.

–Jag tror att det kommer bli en smekmånad och total galenskap när han kommer men sen kan det nog bli en tuff vår och det ska bli intressant att se om han klara att leva upp till de enorma förväntningarna som finns på honom.

ARKIV: Tre ikoniska mål från Zlatans karriär

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.