Ludvig Augustinsson lämnar Weserstadion med tunga steg. Werder Bremen närmar sig nedflyttning. Foto: TT

Werder Bremen ökade på dyster rekordsvit

Uppdaterad
Publicerad

Landslagsbacken Ludwig Augustinsson var tillbaka i startelvan för Werder Bremen i Bundesligafotbollen. Det hjälpte inte krisklubben som förlorade med 0-1. Wolfsburgs sena segermål på Weserstadion försatte Bremen i en än mer prekär situation.

Werder Bremen spelade sin 13:e hemmamatch i rad utan vinst (0-3-10) och ökade på det dystra klubbrekordet, enligt Gracenote. Laget har bara gjort ett mål på sina nio senaste hemmamatcher och inte vunnit på hemmaplan sedan 1 september 2019.

Laget har spelat i högsta divisionen av Bundesliga varje år sedan starten 1963 utom säsongen 1979-80.

Före matchen gick bägge lagens spelare ner på ett knä vid mittcirkeln i en manifestation mot rasism.

Augustinsson spelade sin första match från start sedan början av mars. Skadad missade han de två första matcherna när ligan återstartade i maj. Efter två matcher på bänken fick landslagsförsvararen göra ett kort inhopp i 0–3-förlusten hemma mot Frankfurt i onsdags.

Kalldusch i ösregnet

Mot Wolfsburg, som jagar en plats i Europa League-kvalet, var tiden mogen för 90 minuter.

Det såg länge ut som om Augustinsson och hans lagkamrater skulle få med sig en poäng, en viktig sådan i kampen om att undvika nedflyttning. Men i ösregnet i Bremen nickade Wout Weghorst in matchens enda mål för Wolfsburg.

Augustinsson hade en av Bremens få farliga chanser, en frispark en halvmeter över Koen Casteels ribba i Wolfsburgs mål.

Med fyra omgångar kvar är Bremen näst sist i tabellen, med tre poäng upp till Fortuna Düsseldorf och kvalplatsen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.