Alexander Isak Foto: Bildbyrån

Willem II tappade Europaplatsen sent i andra halvlek

Willem II såg ut att kunna gå mot en playoff-plats till Europa League med en 2-1 ledning med 30 minuter kvar av matchen, men då kom raset. Willem II släppte in fem mål, och förlorade med 2-6.

Alexander Isak kunde ha blivit hjälte i vad som kan ha varit hans sista match i Willem II. I första halvlek så hittade han en lucka i försvaret, och la fram bollen i straffområdet till en fri Damil Dankerlui som satte 1-0. Och vid ställningen 1-1 i början av andra halvlek så frispelade han ännu en lagkamrat. Den gången Vangelis Pavlidis som enkelt kunde sätta 2-1, och det såg ljust ut för Willem II då FC Groningen, laget de behövde ta sig förbi, låg under med 1-0 i sin match.

Märklig utvisning avgjorde

Men då kom raset. Först gjorde Ado Den Haag 2-2 i den 64:e minuten. Och efter 67 minuter, i samband med en frispark, hoppade Dankerlui för att täcka skottet och fick bollen på handen. Ny Frispark för Ado Den Haag, och gult kort för Dankerlui.

På den nya frisparken händer exakt samma sak igen. Dankerlui hoppar i muren, och även denna gången tar han bollen med armen. Enda skillnaden, den här gången var det i straffområdet. Ännu ett gult kort, och Dankerlui fick lämna matchen, samtidigt som Ado Den Haag fick straff.

På straffen kom 3-2 för hemmalaget. Och med en man mer på planen blev det ytterligare tre mål för Ado Den Haag som spelade ut ett uppgivet Willem II i slutskedet av matchen och vann med 6-2.