Wolfsburg deppar efter förlusten i Champions League-finalen mot Lyon i söndags. Foto: Bildbyrån

Fem dagar efter CL-finalen – nu börjar nya säsongen

Uppdaterad
Publicerad

Det är bara fem dagar sedan Wolfsburg förlorade Champions League-finalen.

Men redan i kväll inleder de den nya säsongen med ligapremiär hemma mot SGS Essen – utan skadade svenskstjärnan Fridolina Rolfö.

– Det kan vara en fördel för oss att spela så snart igen efter finalen, säger tränaren Stephan Lerch till lagets hemsida.

I söndags föll Wolfsburg tungt med 1-3 i Champions League-finalen när franska superlaget Lyon tog sin femte raka CL-titel.

Deppigt för tysklaget, men förhoppningsvis har de laddat om snabbt för redan i kväll startar tyska Bundesliga när SGS Essen kommer på besök. Då börjar jakten på lagets femte raka ligatitel.

Hjärnskakning för Rolfö

Svenska stjärnan Fridolina Rolfö spelar inte i kväll. Hon spräckte ena ögonbrynet i helgens final och i samband med smällen ådrog hon sig en lättare hjärnskakning. Enligt Wolfsburger Allgemeine kan Rolfö vara tillbaka i spel den 13 september mot Hoffenheim.

– Man måste ha koll på att hon inte har huvudvärk mer, säger tränaren Stephan Lerch till tidningen.

Inte heller backen Sara Doorsoun eller anfallaren Ewa Pajor finns med.

”Vill blicka framåt”

– En stor del av truppen har fått många minuter i benen under Champions League-matcherna i Spanien och vi ser absolut fram emot den kommande säsongen. Vårt enda fokus nu är att blicka framåt, säger Lerch till lagets hemsida.

Wolfsburg får också klara sig utan danska anfallsstjärnan Pernille Harder som under veckan skrivit på för engelska storklubben Chelsea.

För första gången sedan den 21 februari kommer Wolfsburg att få spela inför sina supportrar eftersom 500 åskådare tillåts in på arenan.

KLIPP: Lyon tog femte raka CL-titeln (31 augusti 2020)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.