Pernille Harder jublar. (Arkivbild) Foto: Bildbyrån.

Svensklaget Wolfsburg fortsatt obesegrat – mål efter 30 sekunder

Svensklaget Wolfsburg stormar mot guld i Bundesliga. Då de slog Turbine Potsdam med 5-1 idag kom 1-0-målet redan efter 30 sekunder.

Polskan Ewa Pajor fick chansen efter 30 sekunder och då tog obsegerade Wolfsburg ledningen. 2-0 kom kort senare genom den danska stjärnan Pernille Harder.

Bara en minut senare fick Potsdams Lara Prasnikar ett friläge då hon serverades av en katastrofal bakåtpassning. Hon satte 2-1 bakom Hedvig Lindahl i Wolfsburgs mål.

Den osannolika målexplosionen fortsatte bara två minuter senare. Alexandra Popp nickade in 3-1.

Leder ligan med nio poäng

Då Potsdams Johanna Elsig drog på sig en utvisning strax innan halvtid var det över för gästerna. Zsanett Jakabfi fyllde på till 4-1 med tio minuter kvar att spela och Pajor hann också med att sätta sitt andra för kvällen.

Fridolina Rolfö byttes ut efter 84 minuter och hennes Wolfsburg leder just nu ligan med nio poängs marginal.