Dejan Kulusevski tror Grekland blir tuffare än Spanien. Foto: Bildbyrån

Kulusevski: ”Tror Grekland blir svårare än Spanien”

Uppdaterad
Publicerad

Efter VM-kvalskrällen mot Spanien:

Nu riktar Sverige in sig på nästa utmaning: Grekland borta.

– Jag tror det kommer bli svårare än mot Spanien, säger Dejan Kulusevski.

Yttern spelade själv fram Viktor Claesson till det avgörande 2-1-målet hemma mot Spanien i torsdags och tror på en annan match i Aten på onsdag.

– Jag har inte sett dem på väldigt länge. Men det är alltid svårt att spela borta, speciellt mot länder som Grekland. Jag tror matchen kommer bli svårare än den mot Spanien. Det var hemmaplan och alla var väldigt taggade. Det är väldigt viktigt att vi får med oss ett bra resultat mot Grekland, så jag förbereder mig på en väldigt svår match, säger Kulusevski på en presskonferens.

”Bra förutsättningar”

Även assisterande förbundskaptenen Peter Wettergren tror på en annan matchbild.

– Som Janne säger: ”då är då och nu är nu”. Nu är det nya utmaningar. Dagen efter Spanien så stängde vi den matchen. Det kommer bli en oerhört svår match med en annan karaktär på matchen, bollinnehavet kommer nog vara mer 50-50, säger Wettergren och fortsätter:

– Det handlar om att flytta deras spelare och komma in på ytan med tajming och fart. Vi har skaffat oss bra förutsättningar.

”Alltid en risk”

På frågan om Sverige – som ligger tvåa i grupp B, en poäng efter Spanien med två matcher mindre spelade – riskerar sväva i väg på grund av framgångarna hittills svarar Kulusevski:

– Det är alltid risk när man vinner mot länder som Spanien. Men jag tror att vi är bra på det i Sverige, att vi är väldigt ödmjuka. Vi är bara glada och positiva och vet att vi måste jobba ännu hårdare än i den senaste matchen.

Grekland–Sverige spelas 20.45 på onsdag.

KLIPP: Sveriges tog bragdseger mot Spanien (2 sep 2021)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.