Rosengårdsstjärnornas initiativ: Skänker fotbollsskor

Publicerad

Det startade som ett spontant samtalsämne efter träningen och resulterade i initiativ som fick en överväldigad respons av det svenska folket. Landslagskollegorna Zecira Musovic och Caroline Seger vill skänka lagets skor till bättre behövande.
– Förhoppningsvis får någon annan större nytta av skorna än att de ska stå uppe i förrådet, säger hon till SVT Sport.

Det var under tisdagskvällen som Rosengårds målvakt Zecira Musovic skrev en tweet där hon frågade sina följare om de kände till några organisationer som är i behov av fotbollsskor.

– Det blev riktigt bra respons, jag pratade lite med Seger i omklädningsrummet och sa det att ”Vi måste rensa förrådet, vi har massa skor” och då kom vi överens om att försöka hitta någon bra organisation eller någon annan som behöver dem. Det gör ont i hjärtat att bara slänga de så i stället lagrar man skokartonger i förrådet, säger hon till SVT Sport.

Hur känns det att kunna hjälpa till på det sättet?

– Jättemycket, jag är otroligt tacksam att kunna hjälpa till, till nästa person eller nästa organisation vilket känns fantastiskt och nästan ofattbart att man kan göra det som privatperson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer