Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör Zecira Musovic om mörka tiden: ”Var min egen värsta fiende” Foto: Tertius Pickard

Zecira Musovic berättar om mörkret efter karriärens bästa match: ”Ond cirkel – min egen största fiende

Uppdaterad
Publicerad

Från en dag till en annan förändrades allt för Zecira Musovic.

I Sommar i P1 berättar hon om mörkret som följde efter VM-kvartsfinalen mot USA.

– Jag hamnade i ett läge där fotbollen inte var kul. Jag sökte och sökte men fick inga svar, säger hon.

Zecira Musovic stod för sitt livs match mot USA i VM-kvartsfinalen när hon satte rekord i flest räddningar i en och samma match.

Sverige tog sig vidare till semifinal och för Musovic blev framgången påtaglig. Hundratusentals nya följare på sociala medier, omslagsbilder till tidningar, samarbeten, folk som kände igen henne på stan och kändisar som ville ta bild med henne.

– Mina förväntningar på mig själv sköt i höjden. Jag blev återigen min största kritiker. Denna gång en extrem sådan, säger hon i Sommar i P1.

”Tyckte inte fotbollen var kul”

Den svenska landslagsmålvakten berättar att den ”perfekta bilden” som målades efter USA-matchen var något som eftersträvades.

– Det jag inte förstod då var att det var en bild som man kanske får vara med om – och ska vara med om – någon enstaka gång i livet. Eftersom mina förväntningar var skyhöga var det omöjligt att nå upp till dem. Och eftersom jag inte nådde upp till dem hamnade jag i ett läge där jag inte tyckte att fotbollen var kul, säger hon och fortsätter:

– Fotbollen blev ett ställe där jag sökte och sökte men inte fick några svar. Under så lång tid hade jag varit min bästa vän. Nu var jag min största fiende. Det var först när jag insåg det här som jag kunde börja läka såren som uppstod efter plötsliga framgången. Det låter absurt men så var det.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.