Foto: Bildbyrån

Mourinho: ”Zlatan tillbaka under 2017”

Uppdaterad
Publicerad

Zlatan Ibrahimovic ser ut att vara redo för en comeback innan årets slut.

Manchester United-tränaren José Mourinho bekräftade under fredagen på klubbens officiella hemsida att han tror att det är fullt möjligt.

– Om jag tror att han är tillbaka 2017? Ja, det tror jag, men det är bara en känsla, säger han till hemsidan.

Den svenske superstjärnan har som bekant under sommaren och hösten rehabiliterat sin svåra knäskada, som han ådrog sig i Europa League-mötet mot Anderlecht i våras. Det har under en längre tid spekulerats i när han väntas komma tillbaka, men utan svar.

Nu berättar United-tränaren José Mourinho att han tror att Ibrahimovic är redo för comeback under 2017.

– Han jobbar på väldigt hårt som förväntat. Men han kommer inte vara tillbaka nästa vecka eller de kommande veckorna. Låt honom ta den tid han behöver, så att han kan komma tillbaka när det är rätt ögonblick. Om jag tror att han är tillbaka 2017? Ja, det tror jag, men det är bara en känsla, säger Mourinho.

Tränade med laget under landslagsuppehållet

36-åringen tränade enligt Daily Mail under landslagsuppehållet delvis med övriga i laget i Manchester, även om han inte hade full fysisk kontakt med övriga lagkamrater under de 15 till 20 minuterna som han deltog. Han har i stället även fortsatt med att träna knäet med medicinbollar och andra hjälpmedel i klubbens gym, där han fått stöd av tidigare United-forwarden Andy Cole.

– Det är inte dåligt att vara tillbaka i december eller januari. Jag gillar när han säger att han inte är mänsklig. Jag älskar hans skämt och tycker om hans entusiasm för fotbollen, säger Cole enligt Daily Mail.

Enligt den engelska tidningen har det även pratats om att svensken ska försöka vara redo till Champions League-matchen mot CSKA Moskva den 5 december.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.