Zlatan Ibrahimovic i Lilla Aktuellt. Foto: Andreas Hult/SVT

Zlatan: ”Barn pressas för mycket”

Uppdaterad
Publicerad

Zlatan är tveksam till att tidigt toppa barn- och ungdomslag. ”För mig kan det bli för seriöst, de pressar för mycket”, säger han i SVT:s Lilla Aktuellt.

– Hade jag varit tränare hade jag bara sagt till kidsen att ni ska ha roligt, men ändå försöka lära dem vad det handlar om. Utan att lägga press.

Lilla Aktuellt, SVT:s nyhetsprogram för barn, har gjort en egen, längre intervju med Zlatan Ibrahimovic. Lilla Aktuellts team träffade Zlatan i Manchester och han har svarat på flera frågor från tittarna, bland annat hur man ska tänka om man tappar motivation och inte vill träna mer.

– Jag tröttnar aldrig på att spela fotboll, men ibland är jag trött på att träna. Men då måste du säga till dig själv att du måste träna hårt, för då kommer du att lyckas, säger Zlatan.

”Kan bli för seriöst”

Zlatan kommenterade också att en del klubbar väljer att tidigt toppa lagen.

– För mig kan det bli för seriöst, de pressar för mycket. Man får tänka på att de unga kidsen inte är färdigutvecklade i tänkandet och mognadsbiten.

Även landslagsspelaren Emil Forsberg satte nyligen ljus på ämnet när han kritiserade elitlägret i Halmstad för 15-åriga fotbollsspelare: ”Ett tecken på att man inte duger”, sa han då.

För Zlatan är de unga fansen viktiga. Han återkommer till hur betydelsefullt det är att många barn och unga har honom som sin största idol.

– De vill vara som mig, de ser upp till mig som en idol och följer mig. För mig betyder det allt, säger Zlatan.

Zlatan avslöjar också att hans favoritmat är falukorv och makaroner och att hans favoritdjur är lejon.

– För att jag känner mig som ett lejon när jag spelar fotboll.

Se Lilla Aktuellts intervju med Zlatan Ibrahimovic klockan 19.15 i SVT:s Barnkanalen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer