Zlatan bötfälls efter bråket med Lukaku

Uppdaterad
Publicerad

Zlatan Ibrahimovic och Romelu Lukaku hamnade i bråk med varandra i cupderbyt i januari.

Nu bötfälls herrarna av Italiens fotbollsförbund.

Ibrahimovic och Lukaku hamnade i en rejäl ordväxling när Milan och Inter drabbade samman i italienska cupens kvartsfinal. Duon, som spelade tillsammans i Manchester United, satte sina pannor mot varandra och spelarnas lagkamrater fick rycka in för att få stopp på tuppfäktningen.

Ibrahimovic uppges bland annat ha sagt ”gör din voodoo-grej”, något som kan tolkas rasistiskt. Lukaku har i förhör dock sagt att kommentarerna inte hade rasistiskt uppsåt.

Bötfälls för osportsligt uppträdande

Spelarna stängdes av en match och Italiens fotbollsförbund startade en utredning, där båda spelarna förhördes. Nu, nästan tre månader senare, bötfälls spelarna.

Men det är inga skyhöga böter om man utgår från spelarnas lönekuvert. Ibrahimovic får böta 4 000 euro, runt 40 000 svenska kronor. Lukaku får i sin tur böta 3 000 euro. Även Milan och Inter bötfälls med 2 000 respektive 1 250 euro.

Beslutet är publicerat på förbundets hemsida och där står det att grunden till böterna bland annat är att spelarna uppvisade ett osportsligt uppträdande och använde provocerande fraser.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.