Zlatan hattrickhjälte i LA-derbyt – stod för ett drömmål

Det är knappast någon överdrift att påstå att Zlatan Ibrahimovic brinner för derbymatcher.

Än en gång tog han på sig hjälterollen när Galaxy besegrade lokalrivalen Los Angeles FC med 3-2.

Svensken stod för ett hattrick och ett mål i den högre skolan när han hade uppvisning inför hemmafansen.

– Jag är LA, skriver Zlatan på sociala medier efter segern.

Zlatan Ibrahimovic har dragit ner otaliga rubriker senaste dagarna inför Los Angeles derbyt. Svensken har både hunnit med att såga MLS skytteligaledare Carlos Vela och uttryck sig negativt om kvalitén på spelarna i MLS.

– Här är jag som en Ferrari bland Fiats, sa han bland annat.

I dag gick han ut på egen hand ordnade derbyseger på hemmaplan mot lokalrivalen Los Angeles FC.

– Det var mycket bensin i Ferrarin i dag. Vi gjorde en bra match, trots att vi släppte ett onödigt mål på slutet, säger han i segerintervjun på klubbens Twitter.

Carlos Vela gav förvisso gästerna ledningen redan efter ett par minuter på straff, men sedan var de Zlatans show.

Stod för klassmål

Efter sex minuter tog han ner en hög passning på mitten av offensiv planhalva, omringad av två motståndare lyfte han bollen över dem och sköt sedan på halvvolley en bit utanför straffområdet. Kvitteringen var ett faktum.

2-1-målet i upptakten av den andra halvleken var inte lika spektakulär. Där nöjde han sig med att omarkerad i straffområdet nicka in ledningsmålet.

Med drygt tio minuter kvar av matchen blev han således tremålsskytt när han distanssköt in sitt 16 mål för säsongen.

Det var dessutom hans andra hattrick i MLS sedan han anlände till klubben i mars 2018.

Matchen slutade till slut 3-2 och LA Galaxy går nu upp på andra plats, bakom just Los Angeles FC, i tabellen.

– Det är alltid en skön känsla att göra tre mål, speciellt mot LAFC. Jag har tidigare sagt att jag kommer göra de kända och att de kommer komma ihåg mig. Nu fattar de, trots att de säkert inte har glömt mig sedan jag avgjorde mot de förra säsongen, avslutar Ibrahimovic i segerintervjun.

Några timmar efter matchen skickade han ut en ännu syrligare passning till rivalen.