Zlatan Ibrahimovic frälste LA Galaxy i sin första match. Foto: Bildbyrån.

Zlatan Ibrahimovic: ”Fifa kan inte stoppa mig från något”

Uppdaterad
Publicerad

Fifas etiska regelverk kan stoppa Zlatan Ibrahimovic från eventuellt spel i VM – men inte enligt huvudpersonen själv.

– Fifa kan inte stoppa mig från något. Om jag vill är jag där, säger han till Eurosport.

Zlatan Ibrahimovic har korsat Atlanten, gjort entré i MLS och redan skapat hysteri i LA Galaxy efter sin strålande debut.

Tidigare i veckan förkunnades att hans delägarskap i ett spelbolag inte går i linje med Fifas etiska regelverk – och att han förbjuds från spel i VM om han gör comeback i landslaget.

Den svenske världsstjärnan är dock oberörd.

– Fifa kan inte stoppa mig från något. Om jag vill är jag där, precis som med landslaget – om jag vill är jag där också. Det här är inte en fråga för Fifa. Det är en fråga för mig och vad jag vill, säger han till Eurosport och fortsätter:

– Dörren (för landslaget) är öppen. Det betyder att den inte är stängd. Man kan diskutera, men vi är inte i det läget nu. Vi är i ett läge där jag bara är glad att jag kan spela fotboll. Att jag sedan är bra på det jag gör – det bara är så. Det är inget jag kan styra.

”Handlar bara om fotboll”

Ibrahimovic betonar samtidigt att hans klubbval enbart har med en sak att göra.

– Det handlar bara om fotboll.

Zlatans agent Mino Raiola har gått till attack mot Fifa, samtidigt som spelbolagets marknadschef sagt att om Ibrahimovic vill spela VM kommer någon av huvudägarna köpa ut honom.

36-åringen är Sveriges meste målskytt genom tiderna med 62 mål på 116 landskamper.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.