Zlatan Ibrahimovic har landat i Italien

Uppdaterad
Publicerad

Hundratals supportrar välkomnade Zlatan Ibrahimovic när svensken landade med ett privatflyg på flygplatsen Linate i Milano.

I dag kan stjärnförvärvet göra sin första träning i sin återkomst till Italien, efter en obligatorisk läkarundersökning.

”Ibrahimovic”, sjöng Milansupportrarna i kör och blockerade vägen under Zlatans bilfärd från flygplatsen.

Videoklipp visar smått hysteriska scener från när veteranen och stjärnanfallaren Ibrahimovic landade, efter att ha rest från Sverige och ett nyårsfirande i Åre.

Hundratals Milansupportrar hade tagit sig in på flygplatsen Linate och fick se svenskens flygplan ta mark.

”Oh Ibrahimovic, Ibrahimovic, Ibrahimovic”, hördes flera av supportrar sjunga vid flygplatsen.

38-åringen svarade med att leendes vinka med högerhanden.

Ett mindre kaos uppstod sedan när Ibrahimovic färdades i bil från flygplatsen. Flera supportrar omringade bilen som tutande fick ta sig ut på de större vägarna.

”Ibra”, skrek flera av supportrarna som fick ögonkontakt med svensken som satt i höger framsäte.

”Inte arrogans”

Zlatan Ibrahimovic ska i dag läkarundersökningen på kliniken La Madonnina i Milano. Sedan åker veterananfallaren till Milans träningsanläggning Milanello för att hälsa på sina lagkamrater.

”Ibrahimovic kommer att vara i Milan den 2 januari, för att genomgå sin medicinska läkarundersökning. Han kommer sedan att förenas med sina lagkamrater för sin första träning”, har Serie A-klubben tidigare skrivit på sin webbplats.

Under morgonen publicerade Zlatan Ibrahimovic en bild på sina bara fötter på sitt Instagramkonto med texten:

”Inte arrogans. Självförtroende”, skrivet på engelska och under #reminder (påminnelse) som hashtag.

Månader utan match

Ibrahimovic, som spelade i Milan 2010–2012 och som under sin framgångsrika karriär alltid utstrålat stort självförtroende, presenteras officiellt på en presskonferens i morgon, fredag, klockan 10. Det har då gått en vecka sedan övergången blev klar, Ibrahimovic och Milan är överens om ett kontrakt säsongen ut med option på ett ytterligare år.

Milan spelar sin nästa match på måndag, hemma mot Sampdoria i Serie A. Det är ännu oklart om Ibrahimovic, som inte spelat match sedan den 25 oktober då hans tidigare klubb Los Angeles Galaxy slogs ut i MLS-slutspelet, är aktuell för spel.

Den krisande storklubben ligger på elfte plats i Serie A och har haft svårt att göra mål under den första halvan av säsongen. Något som många hoppas att Ibrahimovic, som gjort 56 mål på 85 matcher för Milan, ska ändra på.

ARKIV: Tre ikoniska mål från Zlatans karriär – minns du?

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.