Lorenzo Colombo gjorde Milans andra mål. Foto: Daniele Mascolo/Reuters/Bildbyrån

Zlatan-löst Milan slog Bodö/Glimt – vidare i Europa League-kvalet

Zlatan Ibrahimovic har fått coronaviruset och tvingades stå över Europa League-kvalmatchen mot norska Bodö/Glimt.

Men det kunde inte stoppa Milan.

Trots att de pressades hårt vann de med 3–2, och är nu bara en match från gruppspel.

Ulrik Saltnes däremot, han lär inte sova gott i natt.

Tidigare på torsdagen kom beskedet som snabbt skapade stora rubriker världen över: Zlatan Ibrahimovic har testats positivt för coronaviruset.

Därmed tvingades det italienska storlaget klara sig utan sin svenske stjärna i kvällens bortamatch mot norska Bodö/Glimt, i den tredje och näst sista kvalomgången till Europa League.

Europa League

Junker satte ettan

Det klarade de av, men de pressades hårt.

Efter 14 minuter gjorde, något överraskande Bodö/Glimt 1–0. Jens Petter Hauge kom på vänsterkanten och spelade in bollen i straffområdet där Kasper Junker dök upp och på ett tillslag stötte in 1–0.

Snygg 2–3-reducering

Glädjen blev dock kortvarig, och i Milans första anfall efter det norska målet fick Hakan Calhanoglu på en drömträff från straffområdscirkeln som gick rakt upp i nättaket.

Milan gick sedan upp till 3–1, innan Hauge, som ju assisterade till matchens första mål, fick på en kanonträff från ungefär samma ställe som Calhanoglu, och satte 2–3.

Jätteläge på tilläggstid

Det resultatet stod sig matchen ut, även om Bodö/Glimt pressade på ganska hårt i slutet av matchen. Och med bara en dryg minut kvar av tilläggstiden kom jätteläget: Jens Petter Haugne spelade snyggt fram till Ulrik Saltnes som löpte i djupet och fick bollen vid straffpunkten – men sköt bollen högt över.

Efter det kom inga fler chanser, och Milan är därmed klart för den sista kvalomgången till Europa League.

SE MER: ”Zlatan är rå och har många fula knep”