Zlatan är redo för spel igen. Foto: TT Nyhetsbild

Zlatan Ibrahimovic uttagen i truppen

Uppdaterad
Publicerad

Manchester United bekräftar att Zlatan Ibrahimovic är redo för spel igen efter knäskadan.

– Han är fullt återhämtad, men ni kan inte förvänta er att han ska vara redo för 90 minuter. Till att börja med ser jag honom på bänken, säger tränare José Mourinho.

Zlatan Ibrahimovic, 36, är tillbaka i spel efter den allvarliga knäskadan han drog på sig i april.

Manchester United bekräftar nu via sitt officiella Twitter-konto att den svenske anfallaren är uttagen till morgondagens trupp mot Newcastle.

– Han är fullt återhämtad, men ni kan inte förvänta er att han ska vara redo för 90 minuter eller för att spela flera matcher i rad, som han har gjort under hela sin karriär, säger United-tränaren José Mourinho enligt klubbens officiella hemsida och fortsätter:

– Han behöver tid för att komma tillbaka till sin nivå, fysiska form, självförtroende, skärpa – allt. Ur ett kliniskt perspektiv är det dock fantastiskt att han är frisk och redo.

Svensken börjar på bänken mot Newcastle.

– Till att börja med ser jag honom på bänken. Det är där han kommer att vara på lördag, säger Mourinho.

Ibrahimovic berättade tidigare i veckan om smärtan när han skadade sig.

Mourinho uttalar sig även om den franske mittfältaren Paul Pogba. Både han och Marcos Rojo är också tillbaka i spel.

– Man kan helt enkelt se skillnad på den här säsongens Manchester United före Pauls skada och efter Pauls skada, säger portugisen.

United tar emot Newcastle klockan 18.30 svensk tid i morgon.

Tweet

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.