Zlatan inför fotbolls-EM 2016 på Stockholms stadion. Foto: TT Nyhetsbyrån

Zlatan: ”I den svenska naturen är jag nobody, ingen alls”

Uppdaterad
Publicerad

När Zlatan Ibrahimovic vill släppa krav, press och förväntningar och bara vara anonym är det den svenska naturen han söker sig till.

– Där är jag nobody, ingen alls, säger han i en intervju med Svenska Dagbladet.

Zlatan, som bland annat har ett hus i skidorten Åre i Jämtland där han brukar åka skidor och skoter, brukar inte prata så mycket om sitt privatliv – det blir mest fotbollssnack.

– I den världen som jag lever just nu känner alla igen mig vart jag än går. När jag kommer ut i den svenska naturen är det inte lika mycket hets. Det har blivit en frihet för mig, säger Ibrahimovic.

– Där är jag nobody, ingen alls.

”I skuggan av mina barn”

Han berättar också att umgänget med familjen betyder mycket. På planen är han som ”Spartacus inne på Colosseum”, men hemma är det lugn och ro:

– Inom min familj handlar det inte alls om Zlatan. Jag är i skuggan av mina barn, säger Ibrahimovic, som har barnen Vincent, 9 år och Maximilian, 10 år, tillsammans med sambon Helena Seger.

Zlatans barn och sambo. Foto: BILDBYRÅN

”Då känner jag mig som en gud”

I intervju, som gjordes innan knäskadan för några veckor sedan, berättar 35-åringen också om sitt favoritögonblick i livet: när bollen ligger i mål och publiken jublar.

– Där känner jag mig som en gud. När jag sträcker ut händerna är det som ett tecken på att jag finns på denna jord, att jag är här.

Zlatan i Manchester United säsongen 2017. Foto: BILDBYRÅN

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.