Zlatan nätade mot Leicester under söndagen. Foto: TT Nyhetsbyrån

Zlatan: ”Jag fortsätter att producera”

Uppdaterad
Publicerad

Zlatan Ibrahimovic, 35, är historisk i Premier League – som den äldsta spelaren som gjort minst 15 ligamål under en säsong. ”Jag fortsätter producera”, säger svensken enligt Sky Sports.

Manchester Uniteds anfallsstjärna har gjort minst 20 ligamål i fyra av de fem senaste säsongerna och ser ut att nå dit även i år. Under söndagen satte han sitt 15:e ligamål, det 20:e totalt i alla turneringar, i 4-0-segern över Leicester.

– Jag har ett mål i mitt huvud, men jag kommer inte att berätta om det, och vi är inte där än, sade Ibrahimovic efter söndagens 3–0-seger över Leicester enligt Sky Sports.

– Jag fortsätter att producera. Jag gjorde 27 mål förra säsongen. Statistiken hittills ligger i linje med det som jag har gjort tidigare år.

Champions League-plats nya målet

Ligatiteln är långt borta för femman United. 14 poäng upp till serieledande Chelsea blir svårt att hämta in.

På frågan om det nya målet i stället är att säkra Champions League-spel nästa säsong svarar Ibrahimovic:

– Jag tror det. Det var ett stort gap tidigare, men det är mindre nu.

– Jag tror att vi är vår egen värsta fiende. Om vi hade vunnit våra matcher och tagit de poäng vi skulle hade läget varit annorlunda, men okej – vi får hoppas att de andra lagen förlorar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.