Zlatan mållös när Galaxy kryssade

Zlatan Ibrahimovic började på bänken och fick se stora delar av matchen därifrån när hans LA Galaxy kryssade borta mot Portland Timbers. Svensken byttes in i 72:a minuten men lyckades inte göra något åt slutresultatet 1-1.

Efter att ha gjort två mål mot FC Dallas i återkomsten efter skada i onsdags var det återigen dags för Zlatan Ibrahimovic att försöka få fart på poängskörden för LA Galaxy på lördagen. Men det skulle inte bli någon ny seger för Kalifornien-laget, och i startelvan till drabbningen med Portland Timbers fanns ingen Zlatan.

Anledningen: för mycket spel på konstgräs.

”Anfallaren Zlatan Ibrahimovic börjar på bänken i dag eftersom Galaxy spelar på konstgräs för andra gången på fyra dagar”, skrev LA Galaxy på sin hemsida inför matchen.

Kvittering på straff

Svensken fick från bänken se sitt Galaxy ta ledningen i 20:e minuten. Chris Pontius slog in bollen bakom Portland-målvakten Jeff Attinella efter fin framspelning av Emmanuel Boateng. Ställningen stod sig halvleken ut, så även Zlatans position på bänken.

I andra halvlek dröjde det inte länge innan Timbers började sätta press och på allvar jaga en kvittering. I 57:e minuten revs Andres Flores ned och fixade straff åt hemmalaget. Argentinaren Diego Valeri gjorde jobbet från elva meter, och slog in 1-1.

Bröt formstarka Portlands svit

En stund senare var det dags för Zlatan Ibrahimovic att bytas in, men det blev ingen större scenförändring. Zlatan kom inte till några riktigt farliga lägen, det var snarare Portland som låg på för ett segermål. I 83:e minuten räddade målvakten David Bingham en poäng för Galaxy när han lyckades styra undan en farlig nick från  Portlands Bill Tuiloma.

Resultatet stod sig, och i och med krysset bröts Portlands svit på sex raka vinster i ligaspelet. Svenske Samuel Armenteros fanns på planen för det formstarka Oregon-laget, och fick spela 85 minuter under lördagen.