Milan jublar efter att Ante Rebic gjort 3-2 på stopptid mot Udinese. Foto: TT

Milan räddade segern med sista sparken

Milan såg ut att tappa poäng hemma mot Udinese.

Då klev inhopparen Ante Rebic fram och satte 3-2 med matchens sista spark.

Zlatan Ibrahimovic var inblandad i segermålet.

Det såg ut att sluta oavgjort på San Siro när det plötsligt slogs en långboll mot Ibrahimovic. Svensken jobbade fram bollen till inhopparen Rebic som rundade en försvarare och satte sitt andra mål i matchen, 3-2, i 93:e minuten.

Men det var inte lika glada miner i hemmalaget till en början.

Udinese tog ledningen i den sjätte minuten efter att målvakten Donnarumma rusat ut mot sidlinjen och stått för en jättetavla. Jens Stryger Larsen utnyttjade misstaget till 1-0.

Spända musklerna för publiken

Kvitteringen kom omgående i den andra halvleken genom nyss inbytte anfallaren Ante Rebic. Sedan fick Theo Hernandez kalasträff på volley till 2-1 i den 72:a minuten, och ställde sig efteråt stilla som en staty samtidigt som han spände armmusklerna.

Ibrahimovic var nära att göra 3-1 i den 84:e minuten på ett fint instick från unge portugisen Rafael Leão, men i stället kvitterade Udinese minuten senare när Kevin Lasagna knoppade in bollen efter fint passningsspel. Sedan kom alltså Milans avgörande på stopptid.

Zlatan Ibrahimovic kastar sig fram och är nära att näta mot Udinese. Foto: TT

Har inte förlorat med Zlatan

Milan har fortfarande inte förlorat den här säsongen med den svenske stjärnan på planen. Zlatan gjorde sin första match från start på San Siro den här säsongen, spelade hela matchen och tilldelades en varning.

Han lämnade planen mållös men hade några hyfsade chanser. Bland annat en frispark efter en kvart och ett bra nickläge i den 68:e minuten där han inte fick någon fart på bollen.

Ken Sema startade för Udinese, var nära att ligga bakom ett mål i första halvlek och blev utbytt i den 88:e minuten.