Zlatan nekar till faktafelet: ”Är du säker?”

Uppdaterad
Publicerad

På presskonferensen i Malmö innan den nya statyn av Zlatan Ibrahimovic avtäcktes kommenterade superstjärnan sitt utspel mot Janne Andersson.

I en intervju med Expressen riktade Zlatan Ibrahimovic skarp kritik mot Janne Andersson och hans landslagsuttagningar. Ibrahimovic tog bland annat upp avsaknaden av spelare med utländsk bakgrund i Anderssons första landslagstrupp 2016.

– Först var ingen med annan bakgrund med. Sen fick han (Andersson) frågan, då bajsade han på sig. Sedan kommer det med fler. Då förstör han det jag själv har byggt upp i 20 år. Om det är något han står för, då ska han stå för det och inte ändra sig för att en fråga kommer upp. Inte för att man blir smutskastad av media, säger Zlatan.

Herrlandslaget i fotboll

Zlatan menade att det helt saknades spelare med invandrarbakgrund, men både Jimmy Durmaz och Emir Kujovic byttes in mot Nederländerna.

På SVT:s fråga om hur han ser på sitt faktafel svarade Zlatan på dagens presskonferens:

– Var Durmaz där? Jag såg honom inte. Är du säker på att han var med? Jag såg honom i alla fall inte.

– Oavsett, det spelar ingen roll. Jag har min åsikt. Han (Andersson) blev ifrågasatt och ändrade sig inför den andra uttagningen. Det är ett stort problem. Man står för vad man gör, som jag har gjort i 20 år. Det är en stor skillnad.

Sveriges trupp mot Nederländerna, VM-kvalet 6 september 2016

Startelva:

Robin Olsen

Mikael Lustig

Victor Nilsson-Lindelöf

Andreas Granqvist

Oscar Wendt

Marcus Rohdén

Alexander Fransson

Oscar Hiljemark

Emil Forsberg

Marcus Berg

John Guidetti

Ersättare:

Ludwig Augustinsson

Oscar Lewicki

Isaac Kiese Thelin

Karl-Johan Johnsson

Niklas Hult

Pontus Jansson

Emil Krafth

Filip Helander

Emir Kujovic (inbytt)

Jimmy Durmaz (inbytt)

Christoffer Nyman (inbytt)

Patrik Carlgren

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Herrlandslaget i fotboll

Mer i ämnet