• Viktigt meddelande:

    Information om skogsbränder på flera platser i landet Läs mer

Foto: BILDBYRÅN/TT

Zlatan: ”Låg i sängen utan att kunna röra mig”

I en intervju inför Fotbollsgalans prisutdelning av ”Number 10” talar Zlatan Ibrahimovic ut om den tunga tiden som knäskadad. – Jag låg i sängen mer än tolv timmar om dagen utan att kunna röra mig, säger han i en intervju enligt Fotbollskanalen.

Det var i april i våras som Ibrahimovic skadade knät allvarligt, men nu närmar han sig comeback.

”Kände att jag svalde min tunga”

I en intervju inför måndagens gala, där ett stipendium med stjärnan som en av initativtagarna kommer delas ut, talar han bland annat om bortamatchen Anderlecht som tog 35-åringens karriär på en annan bana.

– Jag har aldrig haft ont, jag kände bara att jag svalde min tunga. Det var en konstig känsla som jag aldrig har känt innan. Jag sade till mig själv att det bara var en smäll och att jag skulle resa mig och köra vidare, precis som efter alla andra tacklingar, men när jag reste mig upp kände jag att det inte var i balans, säger han enligt Fotbollskanalen.

”Vet vad som hänt varje dag”

Det handlade om en korsbandsskada.

– Nu har det gått 18 veckor sedan jag opererade mig, och jag vet vad som har hänt varje dag. Från kryckor, från att ligga i sängen mer än tolv timmar under dagen utan att kunna röra sig, bara ligga stilla i sängen och känna sig paralyserad, när du är van att spela och träna varje dag, säger han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer