Foto: Eurosport/Bildbyrån

Zlatan sågas efter slaget: ”Det är löjligt”

Uppdaterad
Publicerad

Zlatan Ibrahimovic såg rött direkt när han slog till en motståndare i huvudet.

Nu sågas stjärnan av experter i USA efter händelsen.

– Det är löjligt, säger ESPN:s expert Shaka Hislop.

Det blev inte ens en halvlek innan svensken fick marschorder. En provocerad Zlatan hade blivit trampad på foten av Michael Petrasso och svarade med en ful örfil. Nu döms han ut av experter i USA.

– Det är bara korkat. Det är löjligt. Man kan inte slå till folket på det sättet, säger förre Newcastle-målvakten och ESPN:s expert Shaka Hislop.

Den andre studioexperten Alejandro Moreno hakar på:

– Det är oacceptabelt och det är inte första gången han gör något liknande, säger han i sändningen.

”Tror det står över reglerna”

Fotbollskanalen skriver om att kanadensiska CTV News pratat med Montreals målvakt Evan Bush som inte direkt var en fan av situationen.

– Det är sånt som händer när lirare med en viss aura kring sig och med ett visst ego kommer till ligan. De tror ibland att de står över reglerna. Om han hade spelat kvar i Manchester United och någon trampat på hans tå kanske han hade reagerat annorlunda. Men här är det som att vissa spelare anländer och de tror att de ska bli behandlade annorlunda. Det fanns ögonblick när det var likadant med Didier (Drogba) på planen, men han hade bättre hyfs i såna situationer, säger målvakten.

Det är ännu oklart vilket straff som väntar svensken och när det kommer.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.