Tung smäll för Zlatan i slutspelsjakten

Uppdaterad
Publicerad

Colorado straffade LA Galaxy sent i ett drama i morse.

Förlusten var en tung smäll för Zlatan Ibrahimovics slutspelschanser.

Svensken blev mållös och hamnade i en het ordväxling.

Matchen var en måstematch för 37-åringens lag som ligger under slutspelsstrecket, en poäng bakom Dallas och Portland med fem matcher kvar att spela. Galaxy kvitterade Colorados ledning men mot slutet vände allt. Trots kraftiga protester blåste domaren straff när Andre Shinyashiki föll enkelt.

– De fällde honom. Det var ett enkelt beslut, säger domaren Fotis Bazakos.

Nicolas Mezquida sköt in 2-1 och trots dryga tolv tilläggsminuter blev det slutresultatet. Zlatan tjafsade med hemmaspelarna efteråt men fick lämna planen frustrerad. Inget av hans tre skott nådde nätet. Efteråt var svensken kritisk mot MLS.

”Ett stort skämt”

– Vi saknar så klart några spelare. I går spelade de med landslaget, så jag fattar inte varför MLS har matcher när landslagen spelar. Vi borde ha ett brejk när de spelar.  

– Vi har fler landslagsspelare än andra lag så det får större konsekvenser för oss än de andra. Så det är något MLS behöver ta tag i, också. För det är vi som tar smällen. Vi saknar några spelare, och några kom in i dag till och med, och de spelade i går och så spelar de i dag. Så det är ett skämt, det är ett stort skämt, säger han enligt Expressen

MLS

Colorado Rapids logo

Colorado Rapids

2 - 1

LA Galaxy logo

LA Galaxy

Dick's Sporting Goods Park, Commerce City, CO
Publik: 10945
Domare: Fotis Bazakos

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.