Zlatan Ibrahimovic vill se hårdare tag mot rasism Foto: Bildbyrån

Zlatan vill se hårdare tag mot rasism: ”Avbryt matchen”

Uppdaterad
Publicerad

Serie A har problem med rasism. Zlatan Ibrahimovic, som rycker allt närmare en comeback i den italienska fotbollsligan, vill se tuffare tag mot problemen.

– Att ta på tröjan med texten ”nej till rasism” eller ha en flagga är fint, men det löser inte problemet.

Den 38-årige veterananfallaren blev själv föremål för rasistiska tillmälen under sina hittills sju säsonger i ligan.

– När jag var i Italien skrek de ”zigenare!”. Det är rasism det också, och okunnighet, även om de sedan ger mig komplimanger och vill ta bilder med mig när de träffar mig utanför arenan, säger han.

Nu vill han se hårdare nypor.

– Det är bättre att ta bort tre poäng, avbryta matchen och ta tillbaka biljettintäkterna så att du riskerar att åka ner i Serie B, säger han i en intervju med italienska GQ, enligt Aftonbladet.

Ibrahimovic kontrakt med den amerikanska MLS-klubben Los Angeles Galaxy har löpt ut och svensken rapporteras vara nära en återkomst i Milan, Serie A-klubben han spelade i 2010–2012. ”Ibra” har även representerat Juventus och Inter i Italien.

ARKIV: Zlatan Ibrahimovics attack mot Janne Andersson (8 oktober 2019)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.