Foto: Bildbyrån

Zlatans måltorka över

Uppdaterad
Publicerad

Zlatan Ibrahimovic hade gått mållös i sju raka matcher.

Den måltorkan är nu över.

Svensken gjorde två mål i Uniteds 3-1-seger borta mot Swansea.

”Så länge man håller fokusen så kommer målen”, säger Zlatan i Viasats sändning.

Paul Pogba öppnade målskyttet för United borta mot Swansea med en läcker volley. Sedan exploderade Zlatan Ibrahimovic.

Det var i den 20:e matchminuten som Wayne Rooney hittade svensken snett inåt bakåt. Zlatan tog emot bollen, lade den till rätta, och drog till från 20 meter. Det välplacerade skottet slank in vid högra stolpen till 2-0. 

Tolv minuter senare utökade Zlatan Uniteds ledning när han satte 3-0-målet – igen på assist från Wayne Rooney. Denna gång gjorde svensken bort en Swansea-försvarare i straffområdet innan han placerade upp bollen i nättaket.

– Så länge man skapar chanserna, som jag gjort, så är det lugnt. Jag har inte haft turen med mig de senaste matcherna. Men så länge man håller fokusen så kommer målen, säger Zlatan i Viasats sändning.

Zlatan avstängd

Efter 3-0-målet lutade bortalaget sig tillbaka för att bevaka sin ledning. Mike van der Hoorn nickade visserligen in 1-3-reduceringen för Swansea med halvtimmen kvar att spela – men närmare än så kom inte walesarna.

Ett gult kort på Zlatan Ibrahimovic i slutet av matchen lämnar ändå en bitter eftersmak för svensken. I och med varningen är svensken avstängd i nästa match, hemma mot Arsenal.

Han var inte helt nöjd med det gula kortet.

– Jag trodde att det var England vi spelade i. Men varje gång jag spelar hårt så får jag gult kort. Jag vet inte varför domaren gav mig gult, kanske var jag för trött för att höra. Men jag offrar mig för laget och får jag gult kort så tar jag det, säger Zlatan.

José Mourinho tonade ner Zlatans brutna måltorka.

– Med tanke på det arbete han gör så har jag aldrig oroat mig. Han gör ett fantastiskt jobb för laget oavsett.

Det var en väldigt välbehövlig seger för United som nu kliver upp på sjätteplatsen i Premier League – men det är alltjämt sex poäng upp till Arsenal på fjärdeplatsen.

Alla resultat i Premier League hittar du i vår målservice.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.