Zlatans reaktion efter vandaliseringen

Uppdaterad
Publicerad

Zlatan Ibrahimovics staty i Malmö har vandaliserats vid upprepade tillfällen.

Men när stjärnan för första gången fick frågan om hur han ser på det hela valde 38-åringen att ducka.

– Jag har inte sett det, sade Zlatan.

Amerikanska kändissajten TMZ konfronterade Zlatan Ibrahimovic på gatorna i Los Angeles under torsdagskvällen när stjärnan var på väg in i en bil.

Reportern ställde frågan: ”Vad har du att säga till personerna som fortsätter att vandalisera din staty i Sverige?”

Ibrahimovic ville inte känna av någon vandalisering och svarade bara kort att han inte sett det för att sedan snabbt sätta sig i bilen och lämna platsen.

– Jag har inte sett det, sade Zlatan.

ARKIV: Rosenberg om Zlatan-statyn: ”Över gränsen”

Nannskog vill ta bort den

Vandaliseringen mot 38-åringens staty utanför Stadion i Malmö har pågått ändå sedan han gick in som delägare i Hammarby för några veckor sedan.  Så sent som förra veckan hade någon sågat i ena benet på statyn.

– Det kommer att vara en följetong om den står kvar. Hade jag varit Zlatan så hade jag sett till att få bort den därifrån. Det här känns bara ovärdigt för alla parter, att den står kvar och att den vandaliseras på detta sättet. Som sagt, hade jag varit Zlatan så hade jag bara sagt, ”Ta bort den härifrån”, sa SVT Sports expert Daniel Nannskog .

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.