Lindahl: ”Jag fick upp handen”

5 objekt

Med en jätteräddning i slutminuterna såg Hedvig Lindahl till att rädda en poäng till Sverige i EM-premiären mot Tyskland.
– Jag fick upp handen och är inte säker på att den skulle gå på mål, säger Lindahl till SVT Sport.

Sverige inledde EM med att bryta en 22 år lång förbannelse. För första gången sedan 1995 har det svenska landslaget tagit poäng mot Tyskland i ett mästerskap och det efter 0-0 i Nederländska Breda.

Jätteräddning

När Tyskland tryckte på som hårdast i slutet stod Hedvig Lindahl pall i det svenska målet och med en jätteräddning såg hon till att Pia Sundhages lag knep en poäng.

– Maroszan slog ett inlägg mot Islacker och jag får upp handen. Jag är inte säker att den hade gått på mål, men det kanske den hade, säger Hedvig Lindahl om sin räddning och tillägger:

– Det är skönt att börja med bra försvarsspel. Givetvis trycker de på och är laget som är närmast där de skapar chanser genom riktigt bra spel. Men vi har också chanser på våra kontringar, bland annat genom Stina (Blackstenius red.anm) säger Hedvig Lindahl till SVT Sport.

Fina chanser framåt

Förutom Blackstenius chans hade även Lotta Schelin en fin möjlighet att spräcka målnollan.

– Jag fick bollen på kanten och stack ner för och tog en touch till för att komma runt lite. Jag sköt i första med vänstern med hon räddar. Det var ett bra läge, men det vill sig inte.

På fredag väntar ny match för Sverige som då ställs mot Ryssland.

Så arbetar vi på SVT Sport

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer.