Roy Hodgson under tisdagens presskonferens. Foto: Bildbyrån

Hodgson dagen efter: ”Vad gör jag ens här?”

Uppdaterad
Publicerad

Trots att Roy Hodgson inte längre är Englands förbundskapten fick han ställa upp på en presskonferens under tisdagen – till sitt stora missnöje. ”Jag trodde att det jag sa i går var tillräckligt”, sa Hodgson.

På måndag kväll avgick Roy Hodgson som Englands förbundskapten direkt efter förlustmatchen mot Island, vilket han meddelande på en presskonferens. Under tisdagen deltog han på ännu en presskonferens, även om han själv inte verkade så glad över att vara där.

– Jag är fortfarande lite osäker på vad jag gör här, jag trodde att det jag sa i går (måndag) var tillräckligt. Jag är inte längre Englands förbundskapten, men de sa till mig att det var viktigt att jag skulle komma och jag antar att det är för att någon måste ta allt det negativa från alla, sa Roy Hodgon.

Fotbolls-EM

”Var inte tvungen att komma”

Han fick då frågan om han tvingades till presskonferensen.

– Jag var inte tvungen att komma, jag var angelägen om att vara här så att vissa i det här rummet inte skulle kunna säga att jag är rädd för att möta media, sa Roy Hodgson enligt BBC.

Enligt BBC fortsatte Hodgson att ifrågasätta sin medverkan flera gånger under presskonferensen. Men han svarade i alla fall på ryktena om att han hade tappat vissa spelares förtroende i laget.

– Om ryktena var sanna har de missnöjda spelarna gömt det väldigt bra, sa Hodgson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Fotbolls-EM

Mer i ämnet