Nannskog: ”Det borde varit straff”

Wales ledde med 2-1 och matchklockan stod på minut 83. Då hade Belgien en misstänkt straffsituation. – Det är straff enligt regelboken, säger SVT Sports expert Daniel Nannskog.

Belgien tog tidigt ledningen i kvartsfinalen mot Wales, men Wales vände på steken och gjorde 2-1 i början av andra halvlek. När Belgien jagade kvitteringen som hårdast fick Radja Nainggolan bollen i straffområdet. Walesbacken Ashley Williams gick på hårt och Nainggolan flög i backen – och Belgienspelarna viftade efter straff.

Domaren lät dock spelet fortgå, något som SVT Sports expert Daniel Nannskog tycker var fel.

Fotbolls-EM

– Vi har en stämpling och det är enligt regelboken en straff. Den är inte så hård men det spelar ingen roll, det är en stämpling på foten och då ska det vara straff, säger Nannskog och avslutar:

– Där blev man ”snytt på en straff”, som man säger i Norge.

I stället gjorde Wales 3-1 någon minut senare och är vidare till semifinal.