”Ronaldo kan inte ha sovit gott”

Uppdaterad
Publicerad

Kroatien möter Portugal i kvällens sena semifinal och FC Barcelona-stjärnan Ivan Rakitic pikar Real Madrid-stjärnan Cristiano Ronaldo inför matchen.

”Jag slog honom och Real Madrid med Barcelona och jag hoppas att det blir samma resultat nu i EM”. säger Rakitic.

Luka Modric ser ut att göra comeback från sin skada och starta kvällens åttondelsfinal mot Portugal. Kroatiens förbundskapten Ante Cacic varnar dock för att Modric inte kommer att kunna spela 90 minuter i den så viktiga matchen.

Med Modric borta har Barcelona-stjärnan Ivan Rakitic varit en nyckelspelare för Kroatien. Han är hoppfull inför kvällen och betonar att man inte tänker alltför mycket på Portugals superstjärna Cristiano Ronaldo.

Fotbolls-EM

”Han kan få tänka på oss”

– Portugal är mer än bara Ronaldo. Det är ett lag fullt av kvalitet med spelare som spelar i de bästa klubbarna. Vi vill inte tänka för mycket på Ronaldo, han kan få tänka lite på oss i stället. Jag är övertygad om att han inte sovit särskilt gott, säger Rakitic enligt spanska Sport.

Kroaten passar även på att pika Ronaldo genom att påminna portugisen om hur den spanska ligasäsongen slutade i maj.

– Ronaldo kan inte vinna matchen på egen hand. Jag slog honom och Real Madrid med Barcelona och jag hoppas att det blir samma resultat nu i EM, säger Rakitic.

Matchen sparkas igång 21.00.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Fotbolls-EM

Mer i ämnet