Januzaj sköt gruppsegern till obesegrat Belgien

Uppdaterad
Publicerad

Det målades upp som matchen som ingen vill vinna. Det blev Belgien som vann.

Adnan Januzaj skruvade in 1-0 och England slutar därmed tvåa i gruppen.

Belgien och England stod på samma våglängd inför sista omgången: Sex poäng, åtta mål framåt, två bakåt.

Före matchen var spekulationerna i full gång, eftersom förloraren skulle bli grupptvåa och hamna på den ”lättare” sidan av slutspelsträdet.

Båda lag ställde upp med b-betonade startelvor, och Youri Tielemans presenterade sig omgående med ett fint distansskott som sånär smet in.

England åt sig in i matchen efter en pigg belgisk inledning och både Trent Alexander-Arnold och Ruben Loftus-Cheek hade bud på 1-0.

Lagen gick till halvtidsvila med 0-0 på resultattavlan och till ljudet av kraftiga busvisslingar från läktarhåll. I början av andra spräcktes dock nollan.

Adnan Januzaj, tidigare i Manchester United, la upp bollen för ett vänsterskott och skruvade in sitt första landslagsmål – 1-0 till Belgien.

Engelsmännen tog tag i matchen och närmast att kvittera var Marcus Rashford. Han stack i en lucka som Leander Dendoncker lämnade bakom sig, men fri med Thibaut Courtois såg Rashford sitt skott räddas ut till hörna.

I slutminuterna var en nyinbytt Dries Mertens och en hungrig Thorgan Hazard, lillebror till Eden, nära att utöka ledningen. 1-0 blev dock slutresultatet och Belgien vinner därmed gruppen med full pott.

I åttondelsfinalen väntar Japan, medan England ställs mot Colombia.

Världsmästerskapet i fotboll

England logo

England

0 - 1

Belgien logo

Belgien

Kaliningrad Stadium, Kaliningrad
Publik: 33973
Domare: Damir Skomina

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.