Drömmål av franska doldisen – är det VM:s snyggaste?

Uppdaterad
Publicerad

En 22-årig doldis klev fram när Frankrike låg under mot Argentina i åttondelsfinalen. Nu hyllas Benjamin Pavards mål som det kanske snyggaste målet hittills i turneringen?

Frankrike inledde matchen mot Argentina med att göra 1-0. Sedan gjorde Argentina två mål i rad och Frankrike låg plötsligt i underläge. Då klev 22-årige Benjamin Pavard fram och satte sitt första landslagsmål.

Kandidat till snyggaste målet

Och vilket mål det var sedan. Pavard vek kroppen åt sidan och fick en perfekt träff och kunde se bollen segla i mål i det vänstra krysset. Nu hyllas han världen över för målet – som många anser är det snyggaste som gjorts hittills under turneringen.

Pavard, som till vardags spelar i Stuttgart, gjorde sin landslagsdebut så sent som i november förra året när Frankrike mötte Wales.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.