Argentina sensationellt vidare – efter mål i slutminuterna

Argentina är sensationellt vidare till åttondelsfinal.

Trots att allt tycktes gå emot laget kunde de jubla först i den 86:e minuten av den sista gruppspelsmatchen.

Marcos Rojos mål betyder att Argentina, trots allt, får spela åttondelsfinal mot Frankrike.

Argentina har länge sett ut att bli VM:s stora syndabock. Premiärmatchen mot Island som slutade 1–1 följdes av en 3–0-förlust mot Kroatien och krisen var total hos de dubbla VM-vinnarna.

För att ha chans att gå vidare ändå var de tvugna att vinna kvällens match mot Nigeria samtidigt som Kroatien fick med sig poäng mot Island.

Det hela slutade i VM:s största dramatik hittills.

Messis bröt målnollan

Argentina började klart piggare än i de tidigare matcherna och tog ledningen i den 14:e minuten genom Lionel Messi. Superstjärnan fick en fin långboll och tog emot den läckert i straffområdet innan han smekte in avslutet i den bortre gaveln.

Även efter målet fortsatte laget att pressa och i den 33:e minuten hade Messi ytterligare ett drömläge på frispark men då träffade skottet stolpen och gick ut. Argentina gick till halvtidsvila med en välförtjänt 1–0-ledning i vad som såg ut att kunna bli en säker seger.

I den andra halvleken inledde dock Nigeria starkare och tilldelades en straff i minut 50 när Javier Mascherano drog ned Leon Balogun i straffområdet. Straffen förvaltades säkert av Victor Moses.

Stor avslutande dramatik

I den 75:e minuten vädjade nigerianerna om ytterligare en straff när bollen träffade armen på en argentinske Marcos Rojo. Domaren valde dock att neka straffen efter att ha granskat situationen på video.

I stället blev det Argentina som fick göra det förlösande 2–1-målet. Mittbacken Marcos Rojo, som var involverad i handssituationen, slog till ett snyggt inlägg på volley vilket gav Argentina ledningen med bara fyra minuter kvar av ordinarie tid.

Den argentinska bänken rusade in på planen och kramade om målskytten. Argentina kunde sedan hålla tätt samtidigt som Kroatien vann med 2–1 mot Island.

Lionel Messis lag får nu spela åttondeslfinal mot Frankrike, trots allt.