• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Södertälje i Södertälje kommun, Stockholms län. Det brinner i en industrilokal med kraftig rökutveckling till följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Stockholm.

Augustinsson: ”Jag hade självklart tagit ut Sané”

Uppdaterad
Publicerad

Leroy Sané är petad ur den tyska VM-truppen. Det förvånar Sveriges Ludwig Augustinsson.

– Vi slipper ett väldigt stort hot, säger han till SVT Sport.

I veckan tog Tyskland ut sin VM-trupp och till mångas förvåning var inte Leroy Sané en av spelarna.

Ludwig Augustinsson, till vardags i tyska Werder Bremen, hade inte förväntat sig den petningen.

– Det är klart att efter Sanés säsong i City, där han var topp tre yttrar i ligan, hade man till hundra procent förväntat sig att han skulle vara med i truppen och kanske i startelvan, säger han till SVT Sport och fortsätter:

– Jag såg att han inte startat så många matcher i kvalet, men självklart hade jag tagit ut honom i en trupp. Det är lite skönt att han inte är med eftersom vi slipper ett väldigt stort hot. Samtidigt har Tyskland andra otroliga spelare. Det är ett världslag och deras bästa elva vann VM för fyra år sedan.

Sverige ställs mot Tyskland i andra gruppspelsomgången, den 23 juni.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.