England kunde inte stoppa Eden Hazard och hans Belgien. Foto: TT.

Hazard säkrade Belgiens historiska medalj

Belgien vann bronsmatchen mot England med 2-0. Den frispelade Eden Hazard avgjorde när han tio minuter före slutet satte 2-0 vid den vänstra stolpen. Därmed säkrade laget den första VM-medaljen åt Belgien någonsin.

– Spelarna förtjänade detta, de ville göra Belgien stolt, säger förbundskaptenen Roberto Martinez.

Det var ganska avmätta segerscener. Spelarna gick runt på planen och klappade åt fansen som också såg ganska avslagna ut. Det var en match utan de stora känslorna. Den assisterande belgiske förbundskaptenen, Arsenal-ikonen Thierry Henry, hann med att gå runt och trösta och krama engelska spelare.

En stund efter matchen byggdes en scen upp och spelarna fick sina bronsmedaljer runt halsen av bland annat Fifa-presidenten Gianni Infantino. De engelska spelarna stod och låg på gräset en bit bort och fick vara deppade åskådare på innerplan.

– Vi hade inte mer att ge och det har varit en tuff turnering. Det kändes att vi fick spela 120 minuter häromdagen men vi kan hålla våra huvuden högt ändå och vara stolta över insatsen, säger den engelske kaptenen Harry Kane i TV4-gruppens sändning.

Tidigt belgiskt ledningsmål

Folk hann knappt sätta sig på St Petersburg Arena innan Belgien gjorde 1-0. Romelu Lukaku spelade ner bollen i djupet till vänster och Nacer Chadli spelade in bollen till Thomas Meunier som stötte in den nära mål med smalbenet.

Efter 70 minuters spel chippade Englands Eric Dier bollen över målvakten Thibaut Cuortois men Toby Alderweireld slängde sig fram och rensade bort bollen på mållinjen medan han själv for in i målet. Det var Englands stora chans att kvittera och få till en förlängning.

Spelade på omställningar efter målet

Med det tidiga ledningsmålet i ryggen kunde Belgien dra sig tillbaka och låta England föra spelet medan man inväntade giftiga kontringslägen.

I den 80:e minuten, strax innan Hazards avgörande 2-0-mål, kom Belgien i en flygande omställning med ett tillslag och bollen gick fram till Meunier som avslutade tungt på volley från högerkanten och Jordan Pickford fick göra en kanonräddning som nog sved i händerna ett par minuter.