Foto: Bildbyrån

Marcus Berg anmäls till Fifa

Uppdaterad
Publicerad

Marcus Berg har anmälts till Fifa efter att ha lämnat en pågående dopningkontroll för att göra en intervju, det uppger Fotbollskanalen.

Efter Sveriges förlustmatch mot Tyskland ville Fifa att Marcus Berg skulle göra en dopningkontroll. Den svenska anfallaren valde i stället att göra intervjuer, något som förbundet inte tycker är konstigt.

– Marcus skulle göra lite flash-intervjuer lite senare och normalt gör man flash-intervjuer (teve- och radiointervjuer som görs direkt efter en match), innan man går in i dopningrummet. Nu ville man ha honom till några fler flash-intervjuer och jag var där och frågade den här personen som följde oss om vilket … och han följde med, men så kom den som var dopningkontrollant som sa att hon inte hade godkänt och så var det lite tjafs. Jag hävdade de reglerna som gäller och hon hävdade sina regler och så var det lite diskussioner, säger Lasse Richt till Fotbollskanalen.

Vad straffet kan bli är ännu oklart men Marcus Berg verkar inte orolig.

– Det var någon viktigpetter där på dopningen. Det blev egentligen en missuppfattning. Vart de leder vet jag inte, men det var en löjlig grej och vi får se, säger Marcus Berg till TV4. 

Och i en intervju med fotbollskanalen säger han:

– Jag kan inte se att något kommer att hända.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.