Cavanis fullträffar tog Uruguay till kvarten

Edinson Cavani gjorde bägge målen när Uruguay vann åttondelen mot Portugal med 2-1 och blev klart för kvartsfinalen.

– Jag är väldigt nöjd och det finns inga ord att beskriva det här. Jag är så lyckligt, det betyder så mycket för oss. Drömmen fortsätter, säger Cavani i SVT:s sändning.

Det blev några väldigt dramatiska övertidsminuter innan domaren blåste av efter sex minuter. Då hade Portugal bland annat vädjat om en straff. I stöket på slutet blev Cristiano Ronaldo varnad och hade missat en eventuell kvartsfinal – något som nu aldrig blev aktuellt.

Fint samarbete med Suarez vid 1-0

Först hade Cavani ett sevärt nummer med Luis Suarez. Cavani spelade över bollen från högersidan till Suarez på vänsterkanten och rusade sedan mot straffområdet. Under tiden tog sig Suarez in i banan och slog ett inlägg till Cavani som fixerade kroppen och nickade in, eller snarare axlade in, 1-0 efter ett akrobatiskt nummer.

I början av andra halvlek nickade Pepe in 1-1 i den första chansen som Portugal hade i matchen.

Ett par minuter senare kom Uruguay i en omställning och Cavani prickade snyggt in 2-1.