Claesson känner sig som hemma i Ryssland: ”Jag är van vid detta”

Publicerad

I morgon inleds fotbolls-VM i Ryssland och det svenska landslaget har laddat upp med träningar i varma Gelendzjik. Någon som däremot känner sig som hemma är mittfältaren Viktor Claesson som till vardags spelar i ryska Krasnodar.
– I Krasnodar är det ännu varmare. Jag är van vid detta och tycker att det är ganska svalt här vid kusten, säger Viktor Claesson till SVT Sport.

Solen och värmen är alltså inget problem för Rysslandsproffset som är van vid de ryska miljöerna.
– Det är skönt framför allt till en början. Man behöver inte tänka och fokusera på så mycket annat än just det vi ska göra, fotbollen, så det är en liten fördel i början, säger Viktor Claesson.

Känner du att du kan bidra till lagkompisarna också om vissa saker här?
– Jag är väl inte någon fena på ryska så kan inte hjälpa till med språket men lite små grejor när de frågar saker så kan jag hjälpa till lite.

På rysk mark

I morgon, torsdag, äger invigningsmatchen mellan Ryssland och Saudiarabien rum och för Sveriges del sker VM-premiären om fem dagar. Enligt Claesson har VM-vibbarna blivit extra påtagliga nu när dem själva befinner sig på rysk mark.

– Den sista procenten av laddningen kommer så klart nu när vi är här. Speciellt också eftersom VM sätter i gång i övermorgon (reds. anm i morgon) med Ryssland som går in, så då kommer den sista lilla laddningen som behövs för att man ska vara redo, säger han.

Detaljerna kvar

Vad tycker du är allra viktigast att slipa på för egen del de sista dagarna?

– Att få en bra känsla i kroppen, det var skönt att få en genomkörare för egen del mot Peru och känna att man är med fysiskt. Nu är det slipa på det sista tekniskt och taktiskt med anfalls- och försvarsspel.

”Jag har inte tappat någonting”

Efter att ha skadat sig i Båstad var John Guidetti tillbaka i träning igen under måndagens första träningspass i Ryssland. Trots att anfallaren endast har kört rehabiliteringsträning sedan dess och i samband med det missade de båda vänskapsmatcherna mot Danmark och Peru menar Guidetti att han är i bättre form nu än innan.

Guidetti: ”Jag har inte tappat någonting”

– Jag känner inte att jag har tappat någonting. Om man kollar på de här två dagarna så känns det som att jag är bra i fas med de andra spelarna. Jag har kört jäkligt hårt på cykeln och i gymmet. Så jag känner inte att jag har tappat någonting utan kommer dit lite fräschare – så jag kanske har tjänat lite på det till och med, säger han och fortsätter:

– Man får vända det till något positivt.

Marcus Berg – fyra dagar innan första VM-matchen

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer